måndag, oktober 05, 2009

S.S.S


Aaarrrgh! Jag lider av S.S.S! Helt obotlig? Fruktansvärt irriterande, väldigt enerverande... Vad är det jag har för något? S.S.S - second sock syndrome! Jag vet inte hur jag bär mig åt (lögn! Det vet jag visst) men jag lyckas ALLTID sticka min andra strumpa mycket fastare än min första... Den här gången skiljer det minst en, säkert två storlekar mellan de två strumporna - detta trots samma antal maskor och vetskapen om att jag brukar sticka hårdare på nr två. Det om något borde göra att jag stickar lösare men nej, icke då! Jaja, är det någon därute som går omkring med två fötter varav en i stl 36 och den andra i stl 38 så skänker jag gärna bort ett par välsittande sockar.

Idag har jag tagit en tur till Stadsbiblioteket...
Jag lånade en rad böcker om främst stickning, men jag kunde inte låta bli ett par andra intressanta böcker också. Jag har funderat riktigt skarpt på mönsterstickning, men det känns som om jag redan har testat det lite för mycket för att det ska bli min stora utmaning i So you think you can knit. Jag har gjorten mössa, ett par tossor och några andra småsaker så trots att jag har förälskat mig i alla dessa fantastiska vantar så ska jag inte göra dem för tillfället.

Jag ska istället försöka mig på antingen spetsstickning eller tvåändsstickning. Undrar vad som passar en stickerska med fast handlag bäst?


5 kommentarer:

Therese sa...

Jag har precis samma problem, därför lärde jag mig att sticka två samtidigt på rundsticka, världens smartaste idé! Klart värt att lära sig. Men sen tycker jag att det är så fasligt roligt att sticka på strumpstickor så det blir oftast en och en ändå! Vilka fantastiska vantmönster, vilken bok är de ifrån? Spännande att höra om dina planer!

Tekri sa...

vad händer om du stickar tre sockar..?!...blir den tredje ännu mindre?! :D

Kattis sa...

Tja varför inte sticka 2 sockar till? Borde då inte den ena bli lika stor som den första och den andra lika stor som den andra! :D
Jag brukar sticka mina sockar samtidigt (dubletter av strumpstickor är super!)

Eva sa...

Kattis har en idé där !
själv tycker jag det är såååååå tråkigt att sticka socka nr2.
Jag måste räkra varven på foten annars blir min 2:a kortare....ler!

Ha en bra dag !

Kattis sa...

Så urbota dumt att du måste shoppa lite till nu då! ;)