torsdag, november 17, 2011

Stickat i butiken

I England jobbar folk med välgörenhet på ett helt annat sätt än i Sverige. Folk i allmanhet samlar in pengar på olika sätt till diverse organisationer. I morgon är det "Children in need" och på skolan är det ett väldans övande, bakande, skapande och klurande för att komma på olila sätt att samla in pengar till barn som har det knapert ställt. I slöjden har de sytt äggvärmare, tovat glasunderlägg och mobilsmycken som ska säljas.

I butikerna hittar man nu i november Innocent caps på en smoothietillverkares sortiment. Dessa små mössor stickas av folk i hela landet (tidigare i höst) och får en etikett, sätts på flaskorna och säljs tull för att samla in pengar som ska hjälpa de gamla i vinter. Med ett statligt pensionssystem som i vissa fall bara ger £100 i månaden är det många äldre som har det RIKTIGT kämpigt och varje år är det flera som fryser ihjäl i sina hem för att de inte har råd med värme... Brrr! Skrämmande!


1 kommentar:

Rosenvante sa...

Det är ju bra att man hjälps åt då så att de kan få lite hjälp. Men man kan ändå tycka att det inte ska behövas i ett I-land eller hur, men jag vet ju lika väl att det är så här också, sorligt.