onsdag, december 21, 2011

Ge mer!


Den här bloggposten innehåller nötkräm

Foto UNICEF

Julen är verkligen en tid när alla tänker till ett extra varv, ger lite mer och uppmärksammar att alla inte har det så bra. Musikhjälpen på Sveriges radio/SVT drog in 18 miljoner, ett fantastiskt resultat. Tyvärr missade jag hela den veckan då jag var i UK. Inte bara barns skolgång behöver stöd, en rad organisationer ordnar med fantastiska saker.
Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEFkan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.
Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

Inga kommentarer: