torsdag, januari 26, 2012

Love it!

I går kväll var det dansträning på schemat, inte svensk folkdans som jag dansat i en herrans massa år utan morris dance. En engelsk countryside dans. Studsig är nog det rätta ordet för den. När det är uppträdande är det dessutom bjällror runt benen så det plingar rejält. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så gör man mycket i grupp (ganska naturligt), dansar, spelar teater, springer etc, men man avslutar alltid träffen med ett pubbesök. En väldigt trevlig tradition måste jag säga, sen tar man inte mer än en eller två pints.

"The esperance bring it out, I never drank before I started dancing" för att citera den japanska tjejen i morrisgruppen... Den årliga middagen med laget är inplanerad, middag "and boose, we never keep track of who's drinking -or how much". Sedan berättade hon sin syn på svensk midsommar som hon firade i Hyde Park (stort firande här i L). "Folk dansade som grodor, "hängde tvätt", och gjorde alla möjliga lustiga rörelser. Även vuxna och barn som är uppvuxna här gick helt wild'n crazy när de såg de vuxna dansa. MEN, det roligaste av allt var ändå att folk kissade överallt! Det verkade inte finnas någon skam över att kissa var som helst! Mot en vägg, bakom en buske... Det var otroligt roligt att se! Och eran tradition av att sjunga en liten sång och sedan dricka snaps... Det vill jag göra igen!"

En liten morgonbetraktelse... Min flatmate Sh, 33 år gammal, har aldrig frostat av en frys...

2 kommentarer:

Anonym sa...

hahahh, förlåt om man skrattar, men någon gång är den första.
Mest synd för den drabbade,man kan inte ha silkes vantar jämt. kram mam

Evvy sa...

Men alltså Sh är verkligenunik i sitt slag, jg blir nästan imponerad. Skulle vilja träffa hennes päron...FF är över, drog vääärldens goaste semla igår ;)